For interesserede i den aktuelle samfunds- og værdidebat.
Forfatteren er lektor ved Aarhus Universitet og aktivt engageret i samfundsdebatten. På baggrund af en voksende værdikrise og folkelig splittelse i samfundet, lægger han ud fra et kritisk borgerligt synspunkt op til fornyet debat om vores samfundsmæssige værdier og værdipolitik i bred forstand. Globaliseringen skaber nye udfordringer, og med eksempler fra både ind- og udland aktualiserer bogen en debat om, hvad Danmark er, hvilke værdier der skal herske, og hvilket samfund vi ønsker. De mange nedslag i aktuelle politiske og økonomiske problemstillinger er med til at understrege værdiernes betydning. Der er ikke tale om en videnskabelig afhandling, og sprogligt er bogen tænkt til at kunne finde bred anvendelse, men en faglig viden inden for politik, økonomi og filosofi er så afgjort en fordel.
Forfatteren har tidligere beskæftiget sig med nationalstatens rolle i en globaliseret verden i bogen Forsvar for nationen, 2006. I de senere år er der kommet flere bøger om globalisering og aktuel samfundsudvikling, fx Uffe Ellemann-Jensens Nu gik det lige så godt, men så gik verden af lave, 2010 og Martin Marcussens Den danske model og globaliseringen, 2010, som dog primært retter sig mod undervisningssituationer.
En vigtig, velskrevet og fagligt velfunderet debatbog om hvilke grundlæggende værdier der er brug for i Danmark i en globaliseret verden.