Poetisk og surrealistisk øko-science fiction i tegneserieform om København og Bornholm efter en klimakatastrofe. For unge og voksne.
Dennis Gade Kofod er kendt for at skrive romaner, der balancerer på kanten mellem det hverdagsagtige og det fantastiske, og nu har han slået sig sammen med tegner Emil Friis Ernst om en science fiction-tegneserie. Året er 2165, og klimakatastrofen har fået havene til at stige, og folk må leve i reservater. Vi møder fire personer, der på hver deres måde oplever en helt særlig dag, hvor membranerne mellem verdener brydes. De har indtil nu levet i hver deres virkelighed. Fra forskningsstationen på Mars til flygtningelejre uden for muren, der omgiver København.
Universet er gennemtænkt og problematikkerne er aktuelle. Fra flygtningekrisen til klimakrisen. Kofods tekst er minimalistisk og mere poetisk end forklarende. Nogle vil nyde denne tilgang til fortællekunsten, mens andre vil fare lidt vild. Tegningerne eksploderer nærmest på de opfindsomt opbyggede sider, og Ernsts farvelægning er vild, vovet og lækker. Det er kun tegnerens andet store værk, og der er al mulig grund til at forvente store ting fra ham i fremtiden.
Indholdsmæssigt kan "Reservat" minde om Enki Bilals Animal'zMetrozoneSkarabæens time. Af nyere danske science fiction-tegneserier kan nævnes Metrozone og Skarabæens timeIndholdsmæssigt kan "Reservat" minde om Enki Bilals Animal'z. Af nyere danske science fiction-tegneserier kan nævnes og Skarabæens timeIndholdsmæssigt kan "Reservat" minde om Enki Bilals Animal'z. Af nyere danske science fiction-tegneserier kan nævnes Metrozone og .