Målgruppen er lærerstuderende, og studerende ved pædagogiske fag på universiteterne.
Bogens fire bidragydere er universitetsfolk, hvoraf de tre er tilknyttet Institut for Uddannelse og Pædagogik ved Aarhus Universitet. Ud fra en opfattelse af kultur som et grundvilkår for at agere pædagogisk, forholder de sig kritisk til hvordan den danske stats officielle skolepolitiske og didaktiske tænkning har forsøgt at fremme nationaliseringen af børn og unges kulturer i de sidste 10 år, ud fra en forestilling om det danske samfund som et monokulturelt og monosprogligt fællesskab. Eksempelvis ved afskaffelsen i 2002 af statsstøtten til modersmålsundervisningen for tosprogede børn fra tredjelande, ved demokratikanonen, og i den rolle danskfaget har fået, der ikke tilgodeser minoritetselever. Med enkelte undtagelser er artiklerne sprogligt nogenlunde let tilgængelige. Omfattende noter og litteraturhenvisninger.
Bogen indgår i forlagets serie der vil levere forskningsbaseret viden om pædagogiske emner. Kultur og etnicitet på arbejde : professionelt arbejde i det flerkulturelle samfund, 2010 er en antologi af artikler der beskæftiger sig praktisk og teoretisk med etnicitet og uddannelsesspørgsmål.
En antologi med artikler om de udfordringer uddannelsessystemet står over for, når et stigende antal børn med anden sproglig og kulturel baggrund skal gå i spænd med det det kulturelt, sprogligt og politisk dominerende dansk-etnisk majoritetsfællesskab.