Bøger / skønlitteratur / roman

Revolte : fortælling fra adelsvældet og reformationen i Danmark


Beskrivelse


Dramatisk roman fra adelsvældets og reformationens tid i Danmark. For dem, der holder af fortællinger, der udspringer af historiske begivenheder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. aug. 2020

af

af

Dorthe Marlene Jørgensen

d. 25. aug. 2020

Dramatisk roman fra adelsvældets og reformationens tid i Danmark. For dem, der holder af fortællinger, der udspringer af historiske begivenheder.

I 1536 blev Vinderøds første lutherske præst stenet til døde og den dag i dag, står der et kraftigt egekors på stedet. Denne begivenhed er omdrejningspunktet for fortællingen, mens resten er fiktion. Romanen fokuserer på de fire store grupper i samfundet på den tid: kongen, adelen, præstestanden og bønderne. Vi følger forskellige personer og ser hvordan de lever og ikke mindst overlever i et samfund, præget af stor ulighed og et religiøst røre. Vi møder blandt andet Godske og Jarmer, der er søn af den herremand, Godske og hans familie tjener. Vi følger dem igennem livet og hvordan de hver især oplever reformationen begyndelse. Bogen indeholder 12 kultegninger af Arnt Uhre. Forfatteren har tidligere udgivet Bjørgs saga.

En kort og ganske blodig roman, hvor man gennem individers skildring, oplever forfatterens bud på livet under reformationen i Danmark. Sproget er letforståeligt, dog indimellem brudt af nogle prædikener, der kræver lidt mere. Kultegningerne er flotte og giver moget ekstra til fortællingen.

Af andre romaner om reformationen kan nævnes Kære datter, du må videStormene og StormeneAf andre romaner om reformationen kan nævnes Kære datter, du må vide og .