Bøger / faglitteratur / opskrifter

Ro på blodsukkeret : trinvis guide til kulhydrattælling for alle med diabetes


Beskrivelse


En trinvis guide til kulhydrattælling samt 50 opskrifter udviklet af Diabetesforeningen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2014

af

af

Alma Lind Jensen

d. 11. sep. 2014

Bogen henvender sig til mennesker med diabetes, hvad enten det er type 1 eller 2, til deres pårørende og til fagpersoner, der har forbindelse med diabetespatienter, især til diætister og andre, der skal vejlede mht. kost.

Kulhydrattælling er først for nyligt beskrevet som metode til gennem kosten at holde et nogenlunde stabilt blodsukker. Det har været brugt igennem en del år på type 1 diabetespatienter i insulinbehandling, hvor studier viser, at det gennemsnitlige blodsukker falder, antallet af lave blodsukre mindskes og livskvaliteten øges. Men som sagt kan metoden med fordel bredes ud til alle diabetespatienter. Kulhydrattælling fokuserer på mængden af de madvarer, der indeholder kulhydrat og dermed påvirker blodsukkeret. Det er et forholdsvis kompliceret system, som, når man har lært det, er præcist og godt til at sikre, at man får den mængde kulhydrat, man skal have og ikke mere. Metoden er, hvis man ændrer i portionsstørrelsen i måltiderne, også velegnet til at opnå vægttab. Bogen redegør i detaljer og via skemaer for metoden og har også en udmærket opskriftdel. Forfatteren er autoriseret klinisk diætist og arbejder med diabetespatienter.

Hæftet Kulhydrattælling, 2009, på 27 sider fra Diabetesforeningen, som i sagens natur ikke går nær så dybt i substansen.

Jeg tror, at ikke blot diabetikerne, som er bogens primære målgruppe, men også andre, der har ustabilt blodsukker og/eller gerne vil tabe sig kan have glæde af denne bog, der har kulhydrattælling som sit fokuspunkt.