Bøger / faglitteratur

Rockprofeter : Jesusfiguren på plade


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2008

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 22. okt. 2008

Bogen vil tiltrække både musikhistorisk, religiøst og kulturhistorisk interesserede læsere, og kan bruges til opgaver fra og med højeste folkeskoleniveau, dog mest oplagt fra gymnasieniveau.

Antologi bestående af 9 artikler om sammenhængen mellem rockmusik, populærmusik og kristendommen. Redaktør er cand.theol. Lars K. Bruun, der er adjunkt i kristendomshistorie ved Københavns Universitet. Han skriver artiklerne sammen med 10 andre teologer og magistre. Bruun indleder med "Religion og populærmusik i USA". Og de første 3, jeg kommer til at tænker på, er med i bogen. Johnny Cash, U2 og Bob Dylan. Kasper Dalgaard og Jeanne Dalgaard skriver bl.a. om den stadig kamp mellem Gud og djævelen hos Cash. Artiklerne citerer flittigt fra sangtekster. John Christensen skriver om "Bob Dylan som genfødt kristen 1979-81" også med tekstcitater, bl.a. fra pladen Slow train coming. Om U2 skriver Jakob Brønnum. Og her er måske den mest klare forbindelse. Men også danske Kim Larsen er valgt for en analyse som rockprofet, ligesom et yngre norsk band ligeledes er omdrejningspunkt i en artikel af Katrine Kande og Søren Holst: "Nedfaret til Dødsriget - Med Kaizers Ochestra i underverdenen.".

Første egentlige bog på dansk om emnet. Nuanceret af artikler med forskellige vinkler på forbindelsen mellem rock og kristendom.

Interessant samling af artikler, der modbeviser påstanden, at rockmusik er djævelens musik.


Kristeligt dagblad

d. 17. jan. 2009

af

af

Søren-Peter Fiirgaard

d. 17. jan. 2009


Dansk kirketidende

Årg. 161, nr. 3 (2009)

af

af

Anders Kjærsig

Årg. 161, nr. 3 (2009)


Præsteforeningens blad

Årg. 99, nr. 4 (2009)

af

af

Thomas Felter

Årg. 99, nr. 4 (2009)



Informationer og udgaver