Bøger / skønlitteratur

Rød vintersol


Beskrivelse


Tegneserie. 27 korte tegneserieepisoder i farver og sort-hvid om, hvordan det føles at være ung og forelsket, at blive forladt, at være ensom, glad, ked af det, osv.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. jan. 2015

af

af

Steffen Kronborg

d. 12. jan. 2015

27 korte tegneserieepisoder om, hvordan det føles at være ung og forelsket, at blive forladt, at være ensom, glad, ked af det, osv. Unge læsere, især af hunkøn, vil kunne nikke genkendende til mange af beskrivelserne.

Anna Degnbol har tidligere udsendt den engelsksprogede tegneserieroman When we were silentJeg tegner, når jeg skriver (2010) og har medvirket i antologien Jeg tegner, når jeg skriver (2013). "Rød vintersol" er hendes første selvstændige udgivelse på dansk. Albummets 27 korte beretninger à 2-8 sider er tegnet med blyant og præsenteres i farver eller tintet sort-hvidAnna Degnbol har tidligere udsendt den engelsksprogede tegneserieroman When we were silent (2010) og har medvirket i antologien (2013). "Rød vintersol" er hendes første selvstændige udgivelse på dansk. Albummets 27 korte beretninger à 2-8 sider er tegnet med blyant og præsenteres i farver eller tintet sort-hvid.

En af de korte fortællinger lyder i sin helhed således: "Jeg tænker på dig om søndagen, når min egen skygge er min eneste samtalepartner", ledsaget af to symbolladede tegninger. Flertallet af fortællingerne formidler stemninger og strøtanker i tilknytning til det at være ung og sårbar, og tilsammen giver historierne et løst tegnet portræt af en generation. Indholdet i historierne kommer ind imellem i nærheden af grænseområdet mellem følsomhed og føleri.

Anna Degnbols tegnestil ligger tæt på Julie Nords udtryksform. Indholdet i småfortællingerne befinder sig et sted mellem John Porcellinos minimalisme i Under stjernerneNår jeg ikke er til stede og Lars Hornemans stemningsmættede beretning Når jeg ikke er til stedeAnna Degnbols tegnestil ligger tæt på Julie Nords udtryksform. Indholdet i småfortællingerne befinder sig et sted mellem John Porcellinos minimalisme i Under stjernerne og Lars Hornemans stemningsmættede beretning .