Bøger / faglitteratur til børn


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Marianne Andreasen

2007

I serien Udfordring til dig er denne fagbog for de ca. 11-15-årige. Der er et glimrende fagligt indhold, men bogens udformning sigter også mod lystlæsning og -bladring. Fortællevinklen er direkte tale, og det gør indholdet vedkommende.

I 11 opslag bliver læseren udfordret til at være romersk general, til at planlægge og underlægge sig et nyt område og kolonisere det efter bedste romerske forbillede. Den komplekse opbygning af den romerske hær bliver fint forklaret. Hæren bliver fulgt under march, i kamp og i hvordan man bygger et fort. Dagligliv for civile og soldater samt opbygning af en akvædukt, badehus og byhuse beskrives. Sidst præsenteres en fuldt udbygget romersk provins. Trods den forholdsvis korte brødtekst er bogen informativ og interessant. Bogen er gennemillustreret med gode, detaljerige tegninger, som man virkelig kan fordybe sig i, lidt Find Holger agtigt, men meget gennemført. Tidslinje, ordliste og stikord runder af.

Der er ikke udgivet noget, man umiddelbart kan sammenligne denne bog med. Tidigere udgivelser kan have samme emnefelter men ikke sat op på samme måde og ikke samme indfaldsvinkel.

Det er en flot og saglig udgivelse, som sagtens kan bruges både i skoleregi og til privat brug. Fortællevinklen er forfriskende og anderledes.Informationer og udgaver