Bøger / faglitteratur / kogebøger

Rug - meget mere end rugbrød


Beskrivelse


Kogebog med gode råd, ideer og tips til rugbrødsbagningen. Derefter opskrifter på forskellige slags rugbrød, ideer til fyld af rugsandwich, andet brød, boller, kiks og knækbrød, grød, salater, frokost, aftensmad, kager og desserter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. sep. 2015

af

af

Conni Boll Christensen

d. 21. sep. 2015

De fleste danskere holder af duften af nybagt rugbrød. Men rug kan bruges til meget andet end rugbrød. Se blot denne kogebog, som er for alle, der har lyst til at udforske rugens mange anvendelsesmuligheder i et køkken.

Bogen indeholder præsentation af de anvendte mel-, korn - og perlevarianter. Dernæst gennemgang af hvilke nødder, krydderier, fedtstoffer,søde og bløde ting som fx dadler, sukker og mælk, forfatteren fortrækker at bruge. Der er anvisning på surdejen, som anvendes i flere af bogens opskrifter. Noget om æltning, hæveproces, brødforme og god opbevaring af nybagt brød. Derefter opskrifter på forskellige slags rugbrød, ideer til fyld af rugsandwich, andet brød, boller, kiks og knækbrød, grød, salater, frokost, aftensmad, kager og desserter. Dobbeltopslag på opskrifterne. Én side med illustration og én side med opskrift, tips og ideer. Afslutningsvis fortæller møller Erik W. Hallgren om forskellige maleteknikker og rugen i historien. Forfatteren er udlært konditor fra La Glace og folkeskolelærer.

Opskrifterne ser indbydende ud, er nemme at følge og med mulighed for at variere meltyperne. Også for nybegyndere.

I Perler fra Skærtoft MølleMeyers bageskole - alle kan lære at bage findes forskellige typer af opskrifter med perler, dvs. polerede korn. Kunsten at bage et godt (rug)brød beskrives i fx Meyers bageskole - alle kan lære at bageI Perler fra Skærtoft Mølle findes forskellige typer af opskrifter med perler, dvs. polerede korn. Kunsten at bage et godt (rug)brød beskrives i fx .