Bøger / faglitteratur til børn

Rumrejser


Beskrivelse


Om mennesker i rummet, et rumskibs start, rumfærger, astronauters arbejde, rumstationen, månelandinger, rumsonder samt rumbyer.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. mar. 2000

af

af

Hans-Christian Uth (skole)

d. 13. mar. 2000

En lille og meget kortfattet bog til den første faglige læsning. Forlaget har tidligere udgivet en række lette fagbøger, til hvilke der fra Internettet kan hentes opgaver. Opgaverne til denne nye serie om rummet var d.d. ikke tilgængelige. Bogen om rumrejser består af ti opslag som hver rummer fem til ti linjers tekst samt ét eller to store farvefotos/-tegninger. Der startes med indholdsfortegnelse og afsluttes med ordforklaringer og et lille stikordsregister. Teksten er sat med stor læsevenlig typografi. Ord, som findes i ordlisten, er fremhævet med fede typer, men sært nok hver gang ordet optræder i teksten. Man kan undre sig over, at et ord som færger er forklaret, mens der ingen forklaring er på ordet satellit. Sammensatte ord er i regelen delt vha. bindestreger. Bogen vil givetvis virke tiltrækkende på drenge i 2.-4. klasse, og de vil gennem læsningen få lidt at vide om raketter og rumfærger, ophold i rummet, månelandinger og fremtidsdrømme. I tilsvarende sværhedsgrad, men lidt mere omfattende, findes Kapløb til månen i serien Øjenvidnebøgerne (99/17) samt Rumrejser i serien De små fagbøger fra 1995.


Bibliotekernes vurdering

d. 13. mar. 2000

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 13. mar. 2000

Dette bind af forlagsserien Lette Flachsbøger beskæftiger sig med bemandet og ubemandet rumfart. Man kommer også ind på vilkårene for menneskets ophold i rummet plus lidt rumfartshistorie. Bogen er informativ og tilpasset målgruppens abstraktionsniveau, ligesom emnet formidles overskueligt på udmærket logisk fremadskridende vis. Billedmaterialet består af en blanding af tegninger og ind imellem ikke alt for skarpe farvefotos. Layoutet er noget traditionelt, men tekst og billeder spiller pænt sammen. Bogen er læsepædagogisk bearbejdet og vil kunne anvendes allerede fra 10 år. Fremhævede svære ord/begreber forklares til sidst. Emnet er godt dækket i faggruppen, hvor bogen ikke kan betegnes som et must. Derimod vil den være udmærket anbragt som et populærvidenskabeligt islæt på letlæsningshylden, hvor den gode forside nok skal fange interesserede læsere.



Informationer og udgaver