Bøger / faglitteratur / erindringer

Så hårene rejser sig : Per Wium om oplevelser med musik


Beskrivelse


Musikjournalisten og Beatles-formidleren Per Wium (f. 1954) beretter om de kunstnere der har beriget hans liv - som The Beatles, Frank Zappa og Joni Mitchell - og om hvordan han startede sin karriere som musiker.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. aug. 2016

af

af

Kent Skov

d. 9. aug. 2016

Musikalsk beretning af musiker og musikredaktør ved DR, Per Wium, der fortæller levende om sine musikalske forbilleder og oplevelser. For interesserede i rockhistorie.

Musiker og mangeårig musikredaktør på DR, Per Wium, skriver her om sine musikalske præferencer. Det kombinerer han med beretninger fra tiden som musiker i bands siden 1970'erne, i Ache, Lotte Rømer Band og C.V. Jørgensen. Bogen er et lille stykke musikhistorie, hvor PW vokser op med og beskriver den vigtige rockperiode fra Beatles frem til Jimi Hendrix, Frank Zappa, Stevie Winwood, Genesis, John McLaughlin og Joe Zawinul/Jaco Pastorius. Parallelt hermed beskæftiger PW sig med klassisk musik. Her er Benzon, Gorecki og Arvo Pärt favoritterne. PW har tidligere udgivet to bøger om Beatles.

PWs spændende tur ad rockmusikkens Memory Lane vil give mange musikelskere et kærkomment dejavu. PW kombinerer vellykket, sine mangeårige musikalske projekter med omtaler af de bands og musikere, som har betydet meget for ham. Beatles og Frank Zappa er unikke og kan ikke overraske. Men det er overraskende og godt, at det nok af mange glemte danske 1970'er-band Culpeppers Orchard får en fortjenstfuld omtale sammen med PWs eget ambitiøse band af internationalt tilsnit Ache. Eneste indvending: Stoffet kunne udfoldes mere, end PW gør i bogen her.

Musikerne er også omtalt i musikleksika og i biografien C.V. JørgensenSølvfuglens vinger, samt i Lotte Rømers selvbiografi Sølvfuglens vingerMusikerne er også omtalt i musikleksika og i biografien C.V. Jørgensen, samt i Lotte Rømers selvbiografi .