Bøger / faglitteratur til børn / for børn

Så skal der leges! : 15 sjove lege og bevægelsessange


Beskrivelse


Sange der appellerer til fantasien og inspirerer til leg og bevægelse.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. nov. 2009

af

af

Inger Søndergaard

d. 9. nov. 2009

Inspirationshæfte til bevægelse og musiklege som henvender sig til voksne, der arbejder med musikformidling med børn i alderen 2-10 år i daginstitutioner, fritidsordninger, klubber, foreninger eller andre steder, hvor det kan være sjovt at lege.

Til inspirationshæftet hører en cd med samme titel, som udkom i 2008. I mere end 15 år har Michael Back Jensen leveret børnemusik og underholdning for de 0-9-årige, og har 2 lignende udgivelser bag sig. Fra 2005 Ska' vi hoppe og Op på tæerne, 2000. Det nye inspirationshæfte er en rejse i fantasiens og eventyrets verden med 15 sjove sange og lege om: Fødselsdag, zoologisk have, dyr, trolde og nisser, linedansere, sørøvere, akrobater, klovne etc. I bogen er samtlige sange beskrevet med tekst, noder og becifringer. Efter hver sang er der forslag til lege, og forfatteren øser ud af sine personlige erfaringer med flere variationer over sanglegene og deres tilblivelse. På den medfølgende cd er de 15 glade sange indspillet i fine arrangementer. Til slut i bogen suppleres med yderligere legeforslag, hvor historiefortælling og tromme indgår. Teksten er illustreret med barnlige tegninger. Den kunne trænge til en sproglig korrektur og opstramning.

Bøger med legesange er ikke ligefrem en mangelvare i bibliotekerne. Michael Backs hæfte oser af et personligt engagement og glæde ved børnemusik og bevægelse, og den smitter.

Hæftet med inspiration til bevægelseslege vil primært appellere til voksne, der kender til Michael Back og hans musik.


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2008

af

af

Thomas Tiedje

d. 17. dec. 2008

I snart 15 år har Michael Back Jensen leveret børnemusik og underholdning for de 0-9 årige. Tre børnemusik-cd'er og over 2000 optrædener i daginstitutioner, SFO'er og på biblioteker er det blevet til, ligesom Michael Back står bag foreningen Børnemusikkens Venner i Aalborg. Nærværende udgivelse er iflg. egen beskrivelse "en inspirerende rejse i fantasiens og eventyrets verden med 15 nye sjove sange og lege om: fødselsdag, zoologisk have, trolde, linedansere, sørøvere, akrobater, klovne, hula hop, hajen, sælen Frede, drillenisser (...) der kan bruges hjemme i stuerne, børnehaven, skolen, gymnastikforeningen og alle andre steder, hvor man gerne vil lege og have det sjovt".