Bøger / faglitteratur / interviews

Sådan er mødre : kendte kvinder om det største mirakel og det vildeste chok - at få et barn


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. apr. 2009

af

af

Lone Hjerrild Jensen

d. 29. apr. 2009

Bogen henvender sig til den store skare af kvinder, der lige er blevet eller skal til at være mor - og til de pårørende, som gerne vil prøve at sætte sig ind i det mylder af følelser og tanker i den anledning. At det så er kendte kvinder fra film- og medieverdenen, der deltager, giver bogen en ekstra dimension, og den har appel til et stort publikum.

Samtalerne er med 14 kendte kvinder, der åbent og usminket fortæller om deres vej fra vordende mor til et godt stykke efter fødslen og det somme tider svære samliv bagefter. Bogen rummer mange beretninger, som hverken er særligt almindelige og heller ikke er sagt ret højt i det offentlige rum før - tag fx. denne :"at føde en kummefryser med chili rundt om" (Anne Louise Hassing) eller denne "det var sådan en lettelse at få hende i børnehave og komme på arbejde igen" (Mikala Dirckinck Holmfeld). Billederne af de dejlige børn og deres mødre er med til at give bogen et appetitligt og lækkert layout.

Der er efterhånden kommet flere bøger, der tør se anderledes på den hellige moder-myte, og det er fx Jeg var virkelig en god mor før jeg fik børn, 2008 og Julia Lahme: Hvor lagde jeg babyen, 2009 og Ønskebørn : 12 fortællinger om at blive mor, 2007, som minder meget om denne.

Sådan er mødre vil blive læst til laser af en stor skare kvinder - og deres mænd. Så tøv ikke med at købe den til et publikum, der ganske givet ikke kan få nok om emnet.


Politiken

d. 11. apr. 2009

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 11. apr. 2009Informationer og udgaver