Bøger / faglitteratur til børn

Sådan føles vrede


Beskrivelse


Børn fortæller om hvad der gør dem vrede, og hvordan vrede føles. Desuden information om hvad der egentlig sker i kroppen og ekspertsvar på spørgsmål om vrede.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Ulla Møller

2008

Tre bøger om stærke følelser kærlighed, sorg og vrede for drenge og piger i præpuberteten, de såkaldte "tweens". Bøgerne er velegnede som udgangspunkt for gode samtaler om alle de modsatrettede følelser de 10-13-årige kender fra sig selv. De er anvendelige i forbindelse med emnearbejde og/eller konfliktløsning for skoleelever i aldersgruppen eller til eftertanke ved selvlæsning.

Mattias Danielsson er journalist ved den svenske børneavis Kamratposten, og han kender sin målgruppe. Han har også skrevet børnebøger, ingen er dog oversat til dansk. Også Caroline Ginner har arbejdet på Kamratposten, men arbejder nu med børne-tv, hun har ikke andre udgivelser bag sig. Illustratorerne er forskellige, og de er alle kendt for en række børnebøger. Valg af illustrator er i fin overenstemmelse med emnet for hver enkelt titel, hvor tegneren rammer bogens tone. Bøgerne er identisk opbygget. Børn i alderen 10-13 år fortæller med egne ord, hvordan de har oplevet kærlighed, sorg og vrede. Hver bog indeholder også en novelle af en kendt svensk børnebogsforfatter.

Den måde redaktører og tegnere forstår at formidle svære emner for i børn præpuberteten med både alvor og humor, minder om andre titler der også oprindeligt blev lanceret i Sveriges ældste og bedste børneblad Kamratposten, bl.a. Gahrton og Unenges tegneserier om Adam, Eva, Rosa og alle de andre.

Tre brugsbøger der fortæller de halvstore børn at de ikke er alene om alle de fornemmelser, der raser i krop og sjæl.Informationer og udgaver