Bøger / skønlitteratur / roman

Sådan nogle som os


Beskrivelse


Den nyuddannede antropolog Ulrikke flytter tilbage til sin barndomsby i Sønderjylland, hvor hun får arbejde som samfundsfagslærer på projektet Just do it, da hun er gået i stå med den bog, hun skriver på. Her besøger hun sin mormor, der har rødder i det tyske og en mening om det meste.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. apr. 2015

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 30. apr. 2015

Samtidsroman til læsere af kortere fortællinger, om antropologen Ulrikke der bliver ansat som lærer på projektet "Just do it" for langtidsledige. Fortællingen skifter mellem besøgene hos hendes mormor og hverdagen sammen med de langtidsledige med hver deres baggrund og historie.

Den nyuddannede antropolog Ulrikke flytter tilbage til sin barndomsby, hvor hun får arbejde som samfundsfagslærer på det kommunale projekt "Just do it". Hun er gået i stå med arbejdet på sin bog - og så besøger hun sin mormor, der altid har en mening om dette og hint. Vi er i Sønderjylland, og det provinsielle fornægter sig ikke. Der er ikke den store udvikling i det kommunale projekt, hvor kaffepauserne virker større end indholdet i lektionerne. Og da deltagerne endelig samler sig om et arrangement til byens By Night, støder Ulrikke hurtigt på problemer i det kommunale væsen. Det er forfatterens debutroman - hun er selv fra Aabenrå, uddannet cand. mag. i litteraturvidenskab og arbejder som freelance-redaktør, anmelder og litteraturformidler.

Letlæst romandebut der omhandler hverdagslivets fortrædeligheder.

Kan i stil og indhold sammenlignes lidt med Helle Helle, Naja Marie Aidt, Lisbeth Brun og Marianne Jørgensen.


litteratursiden.dk

d. 25. juni 2015

af

af

Lars Hune

d. 25. juni 2015

Fåmælt og underspillet debutroman om anonyme eksistenser i en trist sønderjysk hverdag, hvor rigeligt med kaffe og kage holder den kørende. Den nyuddannede antropolog Ulrikke vender hjem til sin barnd...


Jyllands-posten

d. 23. maj 2015

af

af

Jon Helt Haarder

d. 23. maj 2015


Weekendavisen

d. 10. juli 2015

af

af

Lars Bukdahl

d. 10. juli 2015