Bøger / skønlitteratur / noveller

Således forgår alverdens herlighed


Beskrivelse


Noveller. 12 foruroligende noveller, der kredser om død og forfald så forskellige steder som et forskningscenter i Nevada, et hjem for voldsdømte unge på Langeland og i verdenslitteraturens klassikere.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. juni 2016

af

af

Marion Tirsgaard

d. 21. juni 2016

12 foruroligende onde noveller, der kredser om død og forfald så forskellige steder som et forskningscenter i Nevada, et hjem for voldsdømte unge på Langeland og i verdenslitteraturens klassikere. Til alle læsere af horror og dem, med et stærkt hjerte, der gerne vil stifte bekendtskab med genren.

En litterær fiktiv person, der myrder sig frem i skønlitteraturens hovedværker. En lærer på Langeland, der fylder sine adfærdsvanskelige elever med parasitter og en mand, der spiser sig selv. Novellerne kredser om død, lemlæstelse, kroppens forvandling og det menneskelige forfald. Lars Kramhøft er et af de nyere navne inden for dansk horror. Han har skrevet flere ungdomsbøger og er forfatteren bag den prisbelønnede grafiske roman Fordærvet. Bogen har forord af Michael Kamp.

Det er en samling foruroligende onde noveller, som konstant udforsker horrorgenren. Der veksles i tid, sted og afsæt, og alligevel er der en rød tråd af menneskeligt forfald gennem hele samlingen. Kramhøft skriver uhyggelig godt og Mark Tholanders primitive og hypnotiserende illustrationer er med til at skabe en helstøbt og meget vellykket udgivelse.

Enkelte af novellerne er tidligere udgivet, fx "Cestoda" i antologien Universets mørke og "Søde døde piger" i tidsskriftet Himmelskibet, men ikke i en samlet udgave. Jonas Wilmann er en af mange andre skandinaviske forfattere, der skriver noveller indenfor samme genre.


litteratursiden.dk

d. 21. juni 2016

af

af

Jette S. F. Holst

d. 21. juni 2016

Velskrevet, underholdende og ond novellesamling. Kramhøft kan virkelig noget, når han folder sig ud med både udpenslede modbydeligheder og mere subtile gys. Tilbage i 2013 vandt Lars Kramhøft sammen m...


Himmelskibet

Nr. 51 (2017)

af

af

Thomas Winther

Nr. 51 (2017)