Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sælsommer


Beskrivelse


En sælunge er kommet alt for langt væk fra sin mor. Mon Liv og Lasse kan hjælpe uden at skræmme dens mor? Fyr-Kalle ved heldigvis meget om sæler.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. feb. 2020

af

af

Maria Sjøblom

d. 21. feb. 2020

Liv og Lasse bor på landet og elsker dyr. Det gør deres nabo Tiger Karlsen heldigvis også. 4 nye bind i den letlæste serie "Tiger Karlsen, po(t)temager", som starter med Dyrene flytter ind (Ved Lena Lamberth). Hyggelig højtlæsning fra 6 år og selvlæsning fra 8 år.

Liv og Lasse finder en tam beostær ude i skoven. Heldigvis er naboen Tiger klar til at hjælpe i "Et hjem til Hansen". I "Cirkusponyen" kommer et cirkus til Strandby, men ponyen Tess gider ikke optræde og laver i stedet en masse ballade. Måske kan nabodrengen Kasper ride på den? Lasses klassekammerat Trine har fået en hundehvalp i "Sandy til hvalpetræning". Men nu vil hendes forældre levere den tilbage, fordi den er for uopdragen. "Sælsommer" handler om en sælunge, der er kommet alt for langt væk fra sin mor. Mon Liv og Lasse kan hjælpe uden at skræmme dens mor? Fyr-Kalle ved heldigvis meget om sæler.

Skøn letlæst serie af svenske Linn Hallberg, der altid borger for god kvalitet. Det gælder bestemt også denne serie, hvor lixtallet spænder fra 16 til 20 og står angivet på bagsiden. De søde fortællinger kommer godt rundt i hele dyreverdenen og de søde illustrationer understøtter historierne rigtigt fint. Bagerst i hver bog er et oversigtskort over Strandby.

Læs også Linda Schellendorffs serie "Ponygården Kløverblad", hvor 1 bd. er Ponygården Kløverblad - ponydrømme går i opfyldelseAnna, Banana - uvenner og Anica Mrose Rissi serie "Anna, Banana", som starter med Anna, Banana - uvennerLæs også Linda Schellendorffs serie "Ponygården Kløverblad", hvor 1 bd. er Ponygården Kløverblad - ponydrømme går i opfyldelse og Anica Mrose Rissi serie "Anna, Banana", som starter med .