Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sagen om det galoperende maleri


Beskrivelse


Spøgelseslinien bliver engageret i en ny sag. Denne gang hjemsøges en gammel filminstruktørs hus af et gammelt, uhyggeligt maleri, der bliver levende om natten.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Martin W. Hansen

2008

Bogen henvender sig til de 10-14-årige, der søger den gode læseoplevelse med spænding, forfatterens vanlige sans for humor, børnedetektiver og en lille smule uhygge.

I det fjerde bind i serien om Spøgelseslinien, bliver de fire venner engageret til at løse et mysterie om et maleri, der bliver levende om natten. Herefter udfoldes en spændende og medrivende detektiv-gåde. Der er mange mistænkte, vildledende spor og grumme gengangere. Man tager sig i at sidde og gætte ihærdigt med bogen igennem, og det hele rundes af på skønneste vis, i en logisk og meget tilfredsstillende afslutning. Som det er typisk for forfatteren, som næppe behøver nogen introduktion, er sproget godt og medrivende. Det er let og enkelt at læse og vil appellere til rigtigt mange af vores lånere indenfor målgruppen.

På det sidste er det kommer en del nye, gode detektivserier for børn. Særligt anbefalelseværdige, men knap så letlæselige, synes jeg Justin Richards Den usynlige detektiv og Eoin Colfers Halvmåne på sagen er.

Dennis Jürgensen er stadig en af de bedste forfattere af børne- og ungdomslitteratur, vi har her i landet, og han skriver så enkelt og læsevenligt, at hans bøger kan anbefales til næsten hvem som helst.