Et drab i 1999 får afgørende betydning for romanens tre hovedpersoner Bentzon, Rebekka og Benjamin. Uden at kende grunden, flettes deres skæbner sammen og sender dem på hårdt arbejde med kærligheden og livet. For læsere af ny dansk litteratur.
I fire dele med hver tre kapitler, der alle benævnes noget med "Kunsten at...", følger man mellem 1999 og 2015 den midaldrende forretningsmand Bentzon, hustruen Ellen, deres datter, medicinstuderende Rebekka, samt søskendeparret Benjamin og Victoria, der voksede op i en dysfunktionel familie. I kulissen spøger Rebekkas bror Albert, der blev slået ihjel i 1999. Bentzon er rastløs og kan ikke finde ro i sit liv; han fristes til at indlede et forhold til en ung kvinde. Rebekka selv har svært ved at finde kærligheden og finder den et overrumplende sted. Benjamin er den intellektuelle med forfatterdrømme. Noget forbinder dem.
Sådan kan den se ud, den sagesløses søgen efter kompromisløs kærlighed og livet i sin helhed. Der skal arbejdes med relationerne, og for romanens personer handler det også om at rette sig op efter et hårdt slag. Forfatteren er en god håndværker, som formår at lade den enkelte persons identitet afspejle sig i sprogtonen, og de tre historier bindes i en troværdig sløjfe ved romanens slutning.
Katrine Marie Guldager, Torben Munksgaard, Morten Sabroe og Erling Jepsen skriver også om mænd, familie og svigt.