Bøger / skønlitteratur / danske sagn

Sagn og gode historier fra sydlige Sjælland. Bind 2 : Beretninger om sagnsten, kilder, ellefolk og havfruer, gengangere, varulve og fabeldyr, kloge folk og nisser m.m.


Beskrivelse


Vandrehistorier og sagn som alle foregår på Sydsjælland. Historierne er hentet fra såvel trykte som utrykte kilder.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2015

af

af

Lars Ovesen

d. 30. okt. 2015

Kan du godt lide en god historie, et sagn eller en myte? Så rammer denne bog plet. Læs bl.a. om nisser, gengangere eller sagnfortællinger om vand. For den lokalhistorieinteresserede eller dem, der er ude i opgaveøjemed.

Dette er bind 2 i serien om sagn og gode historier fra det sydlige Sjælland. Dette bind omhandler bla. Fabeldyr, kloge folk og "hverdagshekse". Kapitlerne i bogen har en række overordnede emner, der går i dybden med de enkelte sagn og historier. Læs eksempelvis om frugtbarhedssten, liglam eller brug af uldgarn og trylleremser. Udgivet i softback kvalitet med diverse fotos.

En forholdsvis spændende og interessant bog, der behandler emnet med en vis seriøsitet. Min eneste anke er dog stedangivelserne der godt kan virke en smule diffuse, fx "400 meter vest for den gamle eg". Bogens litteraturliste vidner om et stort forarbejde og tekstmæssigt fungerer den flydende og letlæst.

For yderligere sagn og historier fra syd Sjælland se bind 1 i denne serie: Sagn og gode historier fra sydlige Sjælland. Bind 1 eller se Turen går til Møn & Lolland-Falster der dog er mere overordnetSagn og gode historier fra sydlige Sjælland. Bind 1 : Gamle beretninger om sagnkonger, kirker og præster, træer, høje og trolde m.m.Turen går til Møn & Lolland-FalsterFor yderligere sagn og historier fra syd Sjælland se bind 1 i denne serie: Sagn og gode historier fra sydlige Sjælland. Bind 1 eller se der dog er mere overordnet.


Årbog / Historisk Samfund for Præstø Amt

2016

af

af

Knud Munck

2016


Årbog for Historisk Forening for Vestsjælland

Bd. 103 (2016)

af

af

Carsten Egø Nielsen

Bd. 103 (2016)