Bøger / faglitteratur / opskrifter

SalatTøsens grønne hverdag


Beskrivelse


Hverdagskogebog med årstidsbestemte salater, samt opskrifter på dressinger, pestoer, knækbrød, syltede grøntsager m.m.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. aug. 2018

af

af

Line Hoffgaard

d. 7. aug. 2018

Sæt tænderne i en lækker salat til enhver sæson med denne flotte kogebog fra Salattøsen. Anbefales til alle, der kan lide at gøre lidt ekstra ud af salaten.

Her kommer efterfølgeren til Mette Løvbom aka Salattøsens første bog SalatTøsen. Bogens opskrifter er inddelt efter årstider og det er angivet, om salaten passer til fisk, fjerkræ, gris, lam, okse eller vildt. I kapitlet "Mit salatkøkken" gives gode råd til at opbygge en "salatværktøjskasse", så man altid nemt kan bikse en salat sammen. Dertil er der opskrifter på dressinger, pestoer & cremer, syltede ting samt knas & knæk, som også indeholder vejledning til at dyrke spirer.

Man skulle tro man kunne få nok af salatbøger, men denne bog er virkelig appetitlig og byder på spændende smagskombinationer. Kapitlet om at opbygge sin egen værktøjskasse og opskriften på basisvinagretten, som nemt kan varieres i smag, er godt tænkt. Niveauet er let og bogen appellerer især til dem, der vil gøre lidt ekstra ud af deres salater, da nogle salater kræver, at man sylter forud. For besværet får man til gengæld nogle spændende salater.

Der udkommer mange salatbøger i disse år. Mest nærliggende er at sammenligne med forfatterens egne bøger; SalatTøsenSalatTøsen - kål hele året rundtGrøntsagsglædeSalatsnedker og - kål hele året rundt. Andre salatbøger med fokus på sæsonerne er fx Grøntsagsglæde eller SalatsnedkerDer udkommer mange salatbøger i disse år. Mest nærliggende er at sammenligne med forfatterens egne bøger; SalatTøsen og . Andre salatbøger med fokus på sæsonerne er fx Grøntsagsglæde eller SalatsnedkerDer udkommer mange salatbøger i disse år. Mest nærliggende er at sammenligne med forfatterens egne bøger; SalatTøsen og SalatTøsen - kål hele året rundt. Andre salatbøger med fokus på sæsonerne er fx eller SalatsnedkerDer udkommer mange salatbøger i disse år. Mest nærliggende er at sammenligne med forfatterens egne bøger; SalatTøsen og SalatTøsen - kål hele året rundt. Andre salatbøger med fokus på sæsonerne er fx Grøntsagsglæde eller .