Bøger / skønlitteratur til børn / sjove bøger

Sallies historier


Beskrivelse


Sallie på tre år hyler og plager hver aften, indtil hendes rare far giver sig og fortæller hende en skrupskør godnathistorie - lige midt i tv-avisen.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Karin Bodenhoff

d. 18. dec. 2018

Sallies historier er en samling på 11 godnathistorier, som Sallie med stort talent hyler og plager sin fantastisk rare far (forfatteren selv) til at få hver aften lige midt i tv-avisen,fodbolden eller andet far-tv Hver historie indledes og afsluttes med den kærlige diskussion mellem de to. Historierne er i forfatterens kendte stil, fabulerende, sjove og skrupskøre, alle medudspring i en hverdag/en tilstand, som ikke er så skør og sjov. Alle historier sluttes med en noget spidsfindig morale. Det er humor i børnehøjde om onklen og hans hund, der bytter roller, omdrengen der må på lyveskole for at sige: Nej, hvor er den pæn, når han får gaver af sin faster, om tanten der satte t foran alle ord og fik det sjovt, om hvorfor man prutter og meget mere. Det erikke den dybere livsfilosofi, det kan virke lidt tyndt, og samtalerne mellem far og Sallie meget gentagende, men bogen er fuld af livsglæde og kærlighed, og forfatterens tegninger og livskraftige,livssaftige sprogtone er i sig selven nydelse. Vi er heller ikke forvænt med crazy-humoristiske godnathistorier for de 3-6-årige i en bog, som samtidig kan inspirere tossegode fædre til atfortælle ud fra eget talent på sengekanten.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Jens Verner Nielsen (skole)

d. 18. dec. 2018

Sallie er så heldig at have Kim Fupz som godnathistoriefortællende far. Hun hyler og plager ham hver aften lige midt i TV-Avisen til at fortælle med munden uden brug af Anders And-blad ellerbog. Det er der så kommet en bog ud af - til brug for mindre fantasifulde fædre! Med en kort forbindende tekst i kursiv om Sallies og Kims kloge samtaler ved sengetid rummer bogen 11 muntrehistorier, der uden at være hylende grinagtige er sjove, lune og barokke med de mest crazy-absurde børnesolidariske handlinger. Som i et troldspejl ironiserer de også over mange dagligdags ogselvfølgelige forhold og rummer alle det stænk af "hvis-det-da-bare-var-muligt", der både fastholder i spænding og giver anledning til eftertænksomhed og meddigten. Den sidste historie slutter daogså med, at Sallie nu vil overtage fortælleriet, så det er Kim, der skal hyle og plage. Sproget er meget tæt på helt almindeligt, moderne talesprog med indskydelser og underfundigesidebemærkninger, der understregerfortællesituationen. Den kan læses op fra før skolestarten, men historierne kan også selvlæses til meningsfuld underholdning fra omkr. 4. klasse. Der er en s/htegning i den kendte, karikerende stil med lydord med gnidebogstaver til hver historie.


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Elin Søborg

2007

Til oplæsning for alle ca. 3-8-årige, der elsker lidt skøre og skæve historier. Historierne kan også høres på de 2 indlagte cd'er.

Et genoptryk i mere up-to-date udstyr og med farvelagte illustrationer af de 11 godnathistorier fra 1992, som faderen nødtvungent går med til at fortælle den plagsomme og hylende Sallie. Det er historierne: Verdens uartigste dreng, Min onkel og min onkels nye hund, Pigen der huskede det hele, Den legetøjsløse stakkel, Tante T, Kong Gulleroth, Elefantmanden, Derfor prutter man, Damen der elskede sin dreng, Den dumme drengs drøm og Den sidste historie i verden. Alle historierne er oplæst af Peter Frödin på de 2 indlagte cd'er.

Teksten er identisk med 1. udgavens, men formatet er en smule større, og opsætning og omslag er moderniseret med ny typografi og farver, og illustrationerne er blevet farvelagt af Trine Laier.

Det er en samling historier, der har overlevet sine første 15 år uden at ældes. De er sjove, (u)pædagogiske og tankevækkende på mange niveauer. Det er en dansk klassiker, som bør kunne findes i ethvert børnebibliotek.


Det fri aktuelt

d. 30. juni 1992

af

af

Steffen Larsen

d. 30. juni 1992


Børn & bøger

Årg. 45, nr. 7 (1992)

af

af

Anne Birgitte Richard

Årg. 45, nr. 7 (1992)


Børn & unge

Årg. 23, nr. 50 (1992)

af

af

wib.

Årg. 23, nr. 50 (1992)