Bøger / skønlitteratur til børn / billedbøger

Sallys far er en dårlig taber


Beskrivelse


Helt forrygende 9. fortælling i serien "Sallys far-bøgerne". Sallys far er konkurrencemenneske, og han elsker at vinde, men Sally må da kunne vinde over ham i et eller andet? For 4-7-årige.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. nov. 2020

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 17. nov. 2020

Helt forrygende 9. billedbog i serien "Sallys far-bøgerne". Sallys far er konkurrencemenneske, og han elsker at vinde, men Sally må da kunne vinde over ham i et eller andet? For 4-7-årige.

Sallys far vinder næsten altid over Sally, fx når de cykler om kap, leger dåseskjul eller har "flest-flødeboller-i-munden"-konkurrence. Sally synes, at far er megairriterende, når han vinder, men så siger han bare, at hun er en dårlig taber. Sally er nødt til at finde på noget, hvor hun kan vinde, for måske er far heller ikke så god til at tabe? Illustrator Thorbjørn Christoffersen står bl.a. bag filmen Terkel i knibe, og forfatteren er Thomas Brunstrøm.

Billedbøgerne om Sally og hendes far er helt fantastiske og med masser af humor. De beskriver genkendelige hverdagssituationer fra et moderne familieliv. Historien er set helt i børnehøjde, og ethvert barn kan sagtens sætte sig ind i, hvor irriterende Sallys far må være. Teksten er rigtig sjov og meget mundret. Illustrationerne er eminente og supplerer teksten fremragende, fx da Sallys far danser sejrsdans med Fortnite-dansetrin, og man samtidig kan se, at Sally er ved at eksplodere. Det er sjovt at holde øje med Sallys lillebror, som laver skøre ting i baggrunden på mange af billederne.

Der er nu 9 skønne bøger i serien, og billedbogen er fuldt på højde med de øvrige titler. Far-datter-forholdet beskrives også i Alberte Windings "Betty"-bøger.