Bøger / skønlitteratur til børn / sjove bøger

Sallys far er langt ude i skoven


Beskrivelse


Far, Sally, Eddie og Svend tager på lejrtur i skoven. Først skal teltet sættes op, så skal der findes brænde, og så farer de en smule vild. Bålet bliver tændt og senere tager de på natløb.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juni 2019

af

af

Anders Christian Sivebæk

d. 7. juni 2019

Tag med Sally og hendes far på lejrtur langt ude i skoven i denne 6. billedbog i serien for de 4-7-årige.

Far mener, at Sally og hendes lillebror Eddie bruger for meget tid på at kigge ind i skærme. Dengang han var dreng, var børn ude i den friske luft hver dag. Morgenen efter tager de i skoven - Far, Sally og lillebror Eddie, og Sallys ven Svend. Mænd bruger ikke brugsanvisninger, mener Sallys far, så det tager tid at sætte telt op. På turen for at finde brænde, spiser Far brændenælder og de er ved at fare vild. Far vil tænde bålet ved at fange solens stråler i et forstørrelsesglas, men det er lidt svært, når solen er gået ned, så de bruger til sidst Svends lighter. Senere tager de på natløb, og til morgenmad fanger Far den ene dåse makrel i tomat efter den anden. Da det begynder at regne, tager de hjem. Illustrator har, udover de andre billedbøger om Sallys far, været instruktør på animationsfilm som Ternet NinjaRejsen til Saturn og Rejsen til SaturnFar mener, at Sally og hendes lillebror Eddie bruger for meget tid på at kigge ind i skærme. Dengang han var dreng, var børn ude i den friske luft hver dag. Morgenen efter tager de i skoven - Far, Sally og lillebror Eddie, og Sallys ven Svend. Mænd bruger ikke brugsanvisninger, mener Sallys far, så det tager tid at sætte telt op. På turen for at finde brænde, spiser Far brændenælder og de er ved at fare vild. Far vil tænde bålet ved at fange solens stråler i et forstørrelsesglas, men det er lidt svært, når solen er gået ned, så de bruger til sidst Svends lighter. Senere tager de på natløb, og til morgenmad fanger Far den ene dåse makrel i tomat efter den anden. Da det begynder at regne, tager de hjem. Illustrator har, udover de andre billedbøger om Sallys far, været instruktør på animationsfilm som Ternet Ninja og .

Fremragende og sjov billedbog. Morsom tegnestil der passer godt med teksten. Både børn og voksne vil genkende sig selv i figurerne i bogen. Bogen er fuldt på niveau med de øvrige 5 bøger i serien. Sallys far var for nyligt en af kandidaterne til børnevalget 2019.

Udover de andre bøger i serien minder Sallys far også om en anden far, nemlig faren fra Markus Majaluomas bøger, fx Far, vi køber et sommerhus.


litteratursiden.dk

d. 18. okt. 2019

af

af

Annie Christensen

d. 18. okt. 2019

Tag med Sally og hendes far på telttur langt ude i skoven, hvor ingenting går som planlagt, selvom far - som altid – er yderst dedikeret og har de bedste intentioner. Sallys far synes, at Sally og hen...