Præst og menighed kan med denne bog i hånden i løbet af 32 etaper komme den nye salmebog, (Den Danske Salmebog), 2003, igennem.
Salmetraditionen kan føres tilbage til Luther, der ønskede at tilvejebringe salmer, som inddrog menigheden i lovprisningen af Gud. Salmebogen er en antologi over den kristne danske poesi. I Salmemaraton lægges der op til et arrangement, hvor menigheden kommer igennem alle salmer i løbet af en kortere periode; læsning på egen hånd kombineres med møder, hvor udvalgte salmer synges. Deltagerne skal have Salmebogen ved hånden for at se hele salmen. Bogen indeholder også kortere afsnit om kirkemusik enkelte gange med nodeeksempler. Forfatterne er henholdsvis sognepræst og organistassistent ved Vor Frelsers Kirke, København.
www.dendanskesalmebogonline.dk giver mulighed for at søge salmerne i den nye salmebog ligesom der er mulighed for at høre melodierne. Af salmehåndbøger skal bl.a. peges på Kjærgaard: Salmehåndbog 1-2, 2003 og Salmeordbogen, 2007. For de ældre salmers vedkommende Dansk salmehistorie 1-8. En del af salmerne udgivet på cd Før søndagen 1-5.
Det er ambitiøst at ville alle 791 salmer i Salmebogen igennem. Denne bog er sammen med Salmebogen velegnet til gennemgang af salmerne fx i forbindelse med en studiekreds, menighedsarrangement eller lignende. Hvis læseren vil have tolkninger af salmer m.v. er bogen ikke grundig nok, men til gengæld er en meget flot litteraturliste føjet til gennemgangen.