Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Samson på Merkur


Beskrivelse


Mon Samson nu har brændstof nok til turen til solen?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juli 2014

af

af

Boy Olesen

d. 18. juli 2014

Bogen henvender sig til såvel drenge som piger fra ca. 7-8 år, altså fra ca. 1.-2.kl. Kan bruges til selvlæsning og kan danne grundlag for gode snakke.

En velskrevet og flot tegnet bog, der fortæller om Samsons tur til Merkur. Her møder han ulækre levende sten med pigge, som stikker ham, og får ham til at miste modet. Den medbragte kamille-te giver fornyede kræfter, og han bygger en radio, for at kunne komme i kontakt med Måne Madsen. Spica fra Venus fortæller Samson over radioen, at stenene har syre-gas i maven, og derfor kan blive det brændstof han har brug for til rejsen til solen. Bogens sidste 4 sider giver en række faktuelle oplysninger om planeten Merkur fx er himlen altid sort over Merkur, temperaturen på Merkur svinger mellem minus 170 grader og plus 450 grader og at ingen mennesker har været på Merkur. Sproget er udtrykt I korte overskuelige sætninger, og bogen fremstår gedigen og imødekommende.

Bogen kan lede tankerne hen på Thomas Schrøders og Allan Havreholms bogserie Bastians skøre opfindelser. Kan også sammenlignes med Samson på månens bagside, en del af samme serie Rejsen til solen af Trine Søndergaard.

En rigtig god bog, der på en fin måde kobler fiktion og fakta.