Bøger / faglitteratur / tegninger

Samspil : scener fra et liv og fra livet på scenerne : Politikens teatertegner gennem 25 år har levet og skrevet - og tegnet


Beskrivelse


Teatertegneren Flemming Nyborgs (f. 1926) erindringsglimt fra sin opvækst i København og sit liv før teaterlivet samt et udvalg af hans tegninger og en gennemgang af teatertegningens udvikling og udøvere ved Søren Vinterberg.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2014

af

af

Katja Larsen

d. 7. nov. 2014

Bogen er teatertegner Flemming Nyborgs egen beskrivelse af opvæksten i København og livet inden teatret og tegningerne, skrevet i en vittig tone. Søren Vinterberg har skrevet et afsnit om teatertegningens udvikling. Henvender sig til teatergængere og læsere af Politiken.

Flemming Nyborg indleder sin bog med et afsnit hvor han med konkrete eksempler fortæller om arbejdet ved teatret. Herefter skriver han om sit liv fra den tidlige barndom og op til nutid. Han beskriver blandt andet de forskellige jobs op til arbejdet som teatertegner for Politiken. Derefter følger et afsnit hvor Søren Vinterberg skriver om teatertegningens udvikling og udøvere. Bogens sidste afsnit er så Vinterbergs præsentation af Nyborgs tegninger og bidrag til dansk teatertegnings historie.

Nyborg beskriver sit liv med en vittig tone, der falder i god tråd med tonen i hans tegninger. En udmærket bog, der viser et udsnit af Nyborgs kendte tegninger udgivet i Politiken.

Flemming Nyborg har tidligere skrevet bogen Streger fra scenenLevende streger som også indeholder et udvalg af egne tegninger. Vinterberg har tidligere udgivet bogen Levende streger hvor han beskriver Politikens forskellige tegnere og tegneserier gennem 125 år. Nyborg er blandt de beskrevne tegnere, men kun sporadiskFlemming Nyborg har tidligere skrevet bogen Streger fra scenen som også indeholder et udvalg af egne tegninger. Vinterberg har tidligere udgivet bogen hvor han beskriver Politikens forskellige tegnere og tegneserier gennem 125 år. Nyborg er blandt de beskrevne tegnere, men kun sporadisk.


Politiken

d. 20. nov. 2014

af

af

Jakob Steen Olsen

d. 20. nov. 2014


Teater-et

Nr. 170 (2015)

af

af

Anne Liisberg

Nr. 170 (2015)