Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Samuels cirkusstald


Beskrivelse


9-årige Amanda flytter fra Stockholm til en lille landsby. Hun drømmer om at blive artist. Pigerne i den lille klasse synes hun er spændende, men Samuel bliver hendes bedste ven.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. apr. 2010

af

af

Ulla Møller

d. 14. apr. 2010

Selv om bøgerne har både en dreng og en pige som hovedpersoner, henvender de sig nok fortrinsvis til piger. De kan læses op for børn fra 7 år og selvlæses fra 9 år, hvor de stadig vil interessere, fordi de handler om læsernes jævnaldrende.

Lin Halberg er især kendt for sine mange hestebøger, hvoraf bøgerne om Sigge henvender sig til samme målgruppe som disse. Men hun er også god til at skildre relationerne mellem børnene i en gruppe, et talent, hun udnytter i disse to titler. Amanda flytter med sine forældre fra Stockholm til moderens barndomsby. Her bliver hun den sjette i en klasse, hvor der hidtil kun har været fire piger og en dreng, Samuel. Alle vil være venner med den nye, spændende pige, hvis forældre er skuespillere, men hun og Samuel finder hurtigt sammen. Nu begynder intrigerne blandt pigerne, men i løbet af den anden bog lærer børnene, at det er vigtigt, at kunne samarbejde, og de får stablet en festlig cirkusforestilling på benene. De korte kapitler, en god åben typografi og sjove, lidt skæve illustrationer af Antonieta Medeiros, senest kendt for billedbogen Det store kamelvæddeløb gør bøgerne nemme at læse. Der er blikfang i hendes omslagsillustrationer.

Tematisk ligner bøgerne Trine Juul Hansens En ny pige i klassen i serien Dem fra sjette, blot for en yngre målgruppe. Stemning, miljø og barneleg giver pudsigt nok associationer til Bulderby anno 2010.

Et par søde bøger om en flok børn deres venskaber, intriger og en fælles cirkusleg.