Bøger / faglitteratur / erindringer

Sandheder fra en løgner : krakelerede glansbilleder fra et voksenliv


Beskrivelse


Om den moderne kvindes mange dilemmaer. Forfatteren gør op med forestillingen om det perfekte liv og fortæller sine sandheder om, hvilken rolle løgne på godt og ondt har haft i karrieren, i familien og blandt venner.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. aug. 2010

af

af

Anny Skov Madsen

d. 24. aug. 2010

Den fornøjelige skildring af et moderne kvindeliv fyldt med sandheder om løgne og selvbedrag har fortrinsvis appel til yngre kvinder med karriere og børn.

Forfatteren afdækker ud fra egne erfaringer sit liv som løgner, både over for sig selv, for familien, på jobbet og kommer ind på løgne generelt, og hvordan det fungerer på godt og ondt mellem mennesker. Da Julia Lahme bliver fyret fra sit job som chefredaktør på modemagasinet Cosmopolitan bliver der sat gang i en indre proces, hvor hun tager sig selv, sine ambitioner, sit selvværd, sin rolle som kvinde, veninde og ikke mindst som mor og hustru op til revision. Bogen er delt op i 97 sandheder, som hun hver knytter en historie til. J. Lahme har tidligere skrevet bestselleren Hvor lagde jeg babyen?, 2009. I dag er hun selvstændig og er bl.a. klummeskribent på Jyllands-Posten.

Også P. Schnoor: Miss Perfect, 2010 gør op med glansbilleder, men ellers minder J. Lahme en del om Lone Kühlmanns kærligt kritiske bøger om kvinderoller.

Skarpt, underholdende og selvironisk gør klummeskribenten Julia Lahme op med forestillingen om det perfekte liv og om den moderne kvindes mange dilemmaer. Hun fortæller sine sandheder om, hvordan løgne på godt og ondt har fyldt hendes liv i sin karriere i modebranchen, men også i familien og blandt venner.