Bøger / faglitteratur

Sandt menneske : en bog om skabelse og hellighed


Beskrivelse


Forfatteren beskriver et kristent menneskesyn. Bogen er en refleksion over, hvad der gør et menneske til menneske, hvad det betyder at være skabt af Gud, og hvad der er hensigten og målet med det menneskelige liv. Forfatteren fokuserer både på menneskets oprindelse og dets bestemmelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2008

af

af

Hans Michelsen

d. 27. okt. 2008

Wilfrid Stinissen reflekterer i bogen over, hvad det vil sige at være menneske, at være skabt af Gud og hvad hensigten og målet med det menneskelige er. Bogen har interesse for læsere, der er optaget af kristne problemstillinger.

Et traditionelt kristent menneskesyn består af et tredelt billede: skabelse, syndefald og frelse. Stinissen mener, at der hidtil har været fokuseret for lidt på skabelsen, og det handler hans bog om. Mennesket er skabt af Gud og det ventes hos Gud, hvilket if. Stinissen betyder, at hellighed er målet. Han bruger eksempler fra helgeners og mystikeres skrifter, fordi han mener, at man hos dem finder de mest ægte kristne erfaringer. Stinissen er født i Belgien, men har siden 1967 boet i Sverige. Han er katolsk præst og fungerer også som åndelig vejleder.

Af Stinissen er også udkommet Mit liv i dine hænder, 2008.

Denne læseværdige og redelige bog om skabelse og om i det hele taget dét at være menneske har appel til mange læsere bl.a. fordi den på en ligefrem måde skildrer og beskriver de overvejelser, et menneske kan komme ud i. Stinissen mener, at mennesker ikke kun er kaldet til at blive frigjort fra synden, men også til at blive guddommelige.