En pige fra Østpreussen flygter fra russerne i 1945 og ender i en dansk flygtningelejr. Det er en hård skæbne for et barn, og danskerne er ikke venligt indstillede over for tyske flygtninge. For læsere af stærke romaner om den afmagt og sorg, krig fører med sig, og om menneskets ukuelige håb og tro på noget bedre.
Ursulas far og bror er ved fronten, og moderen og de yngste børn holder i 1945 stand i Østpreussen. Russerne er på vej, og familien gør sig klar til at flygte. De når det ikke, og kun Ursula på 12 overlever. Forklædt som dreng vandrer hun i sneen sammen med andre kvinder og børn, og der er sult og elendighed. De ender ved et tilfælde i en flygtningelejr i København, hvor forholdene er dårlige og danskerne ikke gæstfri. Ursula holder sig oppe ved at forestille sig genforening med broderen fra fronten, og da en dansk musiker med sin egen tunge bagage at bære på danner et kor i flygtningelejren, giver det hende en smule livsglæde. I 1946 kommer Ursula til Kiel, og håbet er at genfinde broderen.
Stærk og velskrevet roman, der gradvist afdækker Ursula og andre flygtninges ubegribeligt hårde skæbne. Den gør et stort indtryk, og som læser håber man, at Ursula vil klare sig trods de hårde omstændigheder.
2. verdenskrig som tema genfindes i Kirsten Thorups Indtil vanvid, indtil dødenUnder samme måneTyskere på flugtDe uønskede og i Karsten Skovs Under samme måne. Af fagbøger om tyske flygtninge i Danmark findes fx Tyskere på flugt og De uønskede2. verdenskrig som tema genfindes i Kirsten Thorups Indtil vanvid, indtil døden og i Karsten Skovs . Af fagbøger om tyske flygtninge i Danmark findes fx Tyskere på flugt og De uønskede2. verdenskrig som tema genfindes i Kirsten Thorups Indtil vanvid, indtil døden og i Karsten Skovs Under samme måne. Af fagbøger om tyske flygtninge i Danmark findes fx og De uønskede2. verdenskrig som tema genfindes i Kirsten Thorups Indtil vanvid, indtil døden og i Karsten Skovs Under samme måne. Af fagbøger om tyske flygtninge i Danmark findes fx Tyskere på flugt og .