Bøger / skønlitteratur / digte

Sange


Beskrivelse


Digte om længsel og vildfarelsen og den store nordiske natur.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Anne-Mette Lerche

2007

En kraftfuld og melankolsk digtsamling, der i tema og stemning kan minde om nogle af Kerstin Ekmans store romaner. Forfatteren er forholdsvis ukendt i Danmark, men kan trække nogle udlån pga. Pia Tafdrups oversættelse.

Forfatteren er fra 1947 og finlandssvensker. Hun modtog Nordisk Råds Litteraturpris i 1998 for digtsamlingen Efter at have tilbragt en nat blandt heste. Digtsamlingen her, er hendes tiende. Naturen og dyrene spiller en stor rolle i hendes digte, og der en særlig nordisk stemning i digtsamlingen her, med dyr som bjørne og ulve og skoven som symbol på menneskets manglende brug af deres indre kraft i en moderne verden, og den ensomhed fortælleren deraf føler. Længslen og vildfarelsen er ligeså store temaer i bogen, og omslaget symboliserer fint dette, med brune farver på en ensom jernbanestrækning, der forsvinder ind i skoven. Jernbaneskinnerne bruger fortælleren også som et billede på menneskets ensomme rejse gennem livet og som illustration af det moderne menneskes travlhed.

Er man læser af nordiske forfattere som Ekman, den finlandssvenske Södergran, Kristian Bang Foss og andre der bruger naturen som tema, vil man læse denne samling digte med stor fornøjelse.

En sansemættet og effektfuld samling digte bl.a. om det moderne menneskes ensomhed og manglende samspil med naturen som modpol til den travle hverdag.


Sentura [online]

d. 5. feb. 2008

af

af

Tina Charlotte Møller

d. 5. feb. 2008


Jyllands-posten

d. 28. nov. 2007

af

af

Erik Svendsen

d. 28. nov. 2007


Berlingske tidende

d. 8. dec. 2007

af

af

Jørgen Johansen

d. 8. dec. 2007


Kristeligt dagblad

d. 15. dec. 2006

af

af

Peter Stein Larsen

d. 15. dec. 2006


Politiken

d. 19. jan. 2008

af

af

Lasse Horne Kjældgaard

d. 19. jan. 2008Informationer og udgaver