Bøger / skønlitteratur / roman

Sanitøren


Beskrivelse


Krimi. Tyveriet af en læderjakke får fatale følger for den unge Bertram.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. sep. 2017

af

af

Dorthe Marlene Jørgensen

d. 22. sep. 2017

En dag stjæler Bertram en dyr læderjakke i den restaurant, hvor hans mor arbejder. I lommen finder han noget, der får fatale følger og ikke kun for ham selv. For dem der holder af en god krimi.

Bertram er 17 år og bor sammen med sin mor, der arbejder i en restaurant. Han kan ikke huske sin far, da han blev fængslet for drab og idømmes livstid, da Bertram er lille. Sammen med tre venner har Bertram dannet tyvebanden, Ravnene. En dag stjæler han en læderjakke og i foret finder han en mystisk usb-nøgle, hvor der er en liste med 3 navne og videoer af at de bliver slået ihjel. Flere navne dukker op på listen og til sidst hans eget, men hvorfor? Samtidig møder vi Ronaldo Benito der er efterforsker i politianklagemyndigheden. Han bliver kaldt ud til det ene af dødsfaldene fra videoerne, der behandles som et klassisk selvmord. Men journalisten Anne Larsen lurer hurtigt at noget er galt. Forfatteren har udgivet en lang række bøger i serien om Ronaldo Benito og Anne Larsen. Denne bog har ingen sammenhæng med den serie på trods af at de optræder i bogen. Bogen er oprindeligt lavet som en digital roman i 6 afsnit.

En fin lille krimi, der har det hele. Plottet tager en drejning og slutning er atypisk. Det gør bogen endnu bedre. Sproget er letlæseligt.

Forfatteren har tidligere lavet en anden, der også oprindeligt var digital, det er Brændende skyldJeg ser dig. En anden krimi, hvor plottet også tager en uventet drejning er Jeg ser digForfatteren har tidligere lavet en anden, der også oprindeligt var digital, det er Brændende skyld. En anden krimi, hvor plottet også tager en uventet drejning er .