Bøger / skønlitteratur / roman

Sarum


Beskrivelse


Slægtskrønike, der over et tidsspand fra istiden til 1985 fortæller den dramatiske historie om fem fiktive familiers liv i den engelske by Sarum eller Salisbury. Deres skæbne er viklet ind i store historiske begivenheder, og vi hører bl.a om Stonehenge, romerne, vikingerne og pesten.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. feb. 2012

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 7. feb. 2012

Rutherfurds bøger har et stort publikum, og denne nye oversættelse i et bind vil kun øge interessen. De over 1000 sider med meget lange kapitler, vil sikkert afskrække nogen, men den er trykt på noget tyndt papir, således af størrelsen ikke føles overvældende. Den nye forside/omslag sælger bogen langt bedre end den noget afdankede to-bindsudgave, som godt kan sendes på pension. God læsbar typografi.

Oven på succesen med New York, 2011, er forlaget Turbulenz gået i gang med at genudgive Rutherfurds bagkatalog. Sarum er hans debut fra 1987 og groft sagt har han ikke ændret sin skriveskabelon siden. Handlingen foregår omkring byen Salisbury over en periode fra istiden til 1985, og via en række nedslag får vi beskrevet væsentlige punkter i engelsk historie, samt fortalt en dramatisk slægtskrønike. Rutherfurd er en god formidler, og Sarum er bestemt et stykke velskrevet og spændende infotainment, men det lange tidsspænd betyder desværre, at man aldrig rigtigt kommer til at kende personerne og kere sig for deres skæbne. Forrest i bogen findes kort og stamtavle, som man ofte vender tilbage til.

Oversættelsen er denne gang strammet lidt op, hvilket helt klart gavner læseoplevelsen. For læsere af Ken Follett, og andre forfattere af historiske/episke slægtsromaner.

Rutherfurds bøger er meget lange og måske lidt overfladiske for nogle læsere, men han er eksponent for en yderst populær genre, og med denne nye et-binds udgave vil han kun få endnu flere fans.


Jyllands-posten

d. 16. feb. 2012

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 16. feb. 2012