Bøger / skønlitteratur / noveller

Se, hunden er løs : noveller


Beskrivelse


Noveller. Otte noveller om almindelig mennesker og de skæbnesvangre møder, der vil ændre deres liv. Om en ambulancefører i Sydamerika, en kørende sælger i Tyskland og en ung kvinde i Danmark.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2020

af

af

Sanna Stagaard Gade

d. 28. maj 2020

Otte noveller om almindelige mennesker og nogle skæbnesvangre møder, der vil ændre deres liv. Gode til guidet fælleslæsning, men også til novellelæsere og læsere af ny dansk litteratur.

Otte fortællinger om mennesker, der ofte er på vej ud af den forkerte vej. Fælles for novellerne er et møde, der påvirker den vej, de tager. Novellerne foregår over hele verden. I "Panamas vulkaner" er vi i Sydamerika, hvor Louís tænker på den unge kvinde, han kørte på hospitalet. "På vej til skoven" foregår i Danmark, hvor Louise bliver kørt til det lokale diskotek af sin chef, og den lidt længere novelle "Hunden" foregår i Tyskland, hvor en kørende sælgers bil bryder sammen midt i en skov. En sær familie tager ham ind og lader ham bo hos dem, indtil han kan få sin bil repareret. Novellesamlingen er forfatterens debut.

Velskrevne og helstøbte noveller om for det meste tilfældige, mens oftest skæbnesvangre møder. Det er er hverdagen vendt lidt på hovedet. Der løber en dyster og uhyggelig stemning i historierne, og de ellers så hverdagsagtige personer i historierne, viser sig ofte at bære på en mørk side. Fortællingerne er dragende og holder godt fast i læserens opmærksomhed.

Af nyere danske novellesamlinger med en lidt mørkere stemning findes bl.a. Livet er bedre end ingenting og andre novellerStatister og StatisterAf nyere danske novellesamlinger med en lidt mørkere stemning findes bl.a. Livet er bedre end ingenting og andre noveller og .


litteratursiden.dk

d. 14. aug. 2020

af

af

Jette S. F. Holst

d. 14. aug. 2020

Anna Møllers velskrevne noveller om mennesker og møder er et spændende bekendtskab for alle, der kan lide noveller med en lidt dyster tone, der giver stof til eftertanke. Anna Møllers novelledebut bes...


Kristeligt dagblad

d. 31. juli 2020

af

af

Svend Skriver

d. 31. juli 2020