Bøger / faglitteratur / håndbøger

Sejlerhåndbogen : den fuldstændige guide til begyndere


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. jan. 2016

af

af

Birgit Hald

d. 19. jan. 2016

Overvejer du at begynde at sejle kølbåd? Så kan du starte med at læse denne håndbog der kommer godt rundt om alle emner inden for kølbådssejlads. Også mere erfarne sejlere kan finde gode råd om blandt andet vedligeholdelse af båden.

Bogens emner dækker alt fra lystsejladsens historie, sejlbådstyper, bådens dele og udstyr, hvordan du manøvrerer i forskellige vindretninger, ved ankring og i havn, sikkerhed til søs, navigation, vejr og langturssejlads. I bogens hoveddel behandles alle emner på et opslag illustreret med tegninger og farvefotos. Bagest er der flere appendikser med blandt andet vedligeholdelse af båden, en ordforklaring og forskellige oversigter og omregningstabeller. Der er både en detaljeret indholdsfortegnelse og et register.

Nogle steder virker indholdet lige lovlig nørdet for begyndere, og der mangler nogle forklaringer på specielle udtryk. Teksten er ellers skrevet i et godt, dagligdags sprog med en lun tone, og bogen er rigt illustreret med flotte farvefotos og gode tegninger der fint supplerer teksten. Appendiksernes omregningstabeller er rigtig gode og brugbare.

Både Komma's sejlerhåndbogSejlerbogen. KølbådssejladsSejlerbogen. Kølbådssejlads, 2006, og Sejlerbogen, 2011, har også kapitler om sejlads med joller, og sidstnævnte har betydeligt mere stof med om kapsejlads SejlerbogenBåde Komma's sejlerhåndbog, 2006, og Sejlerbogen, 2011, har også kapitler om sejlads med joller, og sidstnævnte har betydeligt mere stof med om kapsejlads SejlerbogenBåde Komma's sejlerhåndbog, 2006, og Sejlerbogen, 2011, har også kapitler om sejlads med joller, og sidstnævnte har betydeligt mere stof med om kapsejlads Sejlerbogen.Informationer og udgaver