Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Sejlersus og lykkerus : fra Tahiti til Thailand


Beskrivelse


Forfatteren beretter om sin og ægtemanden Steens verdensomsejling i skibet "Larsine". I denne anden del fortælles om turen fra Tahiti over Tonga til Thailand i årene 2004-2007.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2014

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 29. aug. 2014

Mange læser gerne om eventyrlystne danskere på langtur på verdens blå oceaner. Kan trygt formidles til de læsere, som har slugt bøger fx af Nina og Hjalte Tin og af Troels Kløvedal.

Man behøver ikke hedde Kløvedal eller Tin for at have sans for verdensomsejlinger. De 2 seniorer Annie og Steen Larsen skipper det sikre liv og 40 år med egen revisionsvirksomhed, og drager af 3 omgange ud på en eventyrlig verdensomsejling over 10 år. I 1984 starter de med at bygge "Larsine", og i 2001-2004 stævner de så ud fra Tyrkiet over Trinidad til Tahiti, som beskrevet i Piratfisk og palmesus fra 2013. Nærværende bog i et indbydende layout med fotos fortæller videre om fra Tahiti til New Zealand i 2004-2005, og fra New Zealand til Thailand 2006-2007. Sproget er personligt og nærværende, og teksten ledsages ikke mindst af flotte fotos. Teksten veksler fint mellem det personlige/private dagsbogs-agtige og faktaoplysninger om de mange fascinerende destinationer: "Den ene dag er vi på heldags naturvandring på øen, den anden dag svømmer og snorkler vi på revene, det tredje dag sejler vi med dinghy fem sømil gennem koralstierne til Cook's Bay, hvor der ligger en lille købmand". På Borneo er det selvfølgelig passende at hilse på orangutanger. Teksten indeholder også refleksioner bl.a. om det at være på langfart. Der følger en tredje del.

Oplagt at sammenligne med bøger fx af Kløvedal eller Tin, eller fx Halvvejs : rejsedokumentar af Lars Bo Kirk.

Et pænt antal lånere på de fleste biblioteker.