Bøger / faglitteratur / bibliografier

Selveste Gyldendal : en historie


Beskrivelse


Hovedsageligt skildring af forholdene på forlaget i nyere tid, og særligt skiftet i 1952, hvor Knud W. Jensen køber Gyldendal og Ole Wivel bliver ny direktør, er en hovedakse, som trækker tråde mange år frem og får store konsekvenser. En anden vigtig del beskriver forlagsarbejdets mange udfordringer i en ny digital tid, hvor Gyldendal igen skal til at finde sine ben.

Anmeldelser (12)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2020

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 21. apr. 2020

I 2020 fylder forlaget Gyldendal 250 år og har altid været en aktiv del af dansk kulturliv og afspejlet tidsånden. Alle dele beskrives og karakteriseres i denne bog, som alle bog- og litteraturinteresserede vil finde særdeles spændende og velfortalt.

Forfatter Pernille Stensgaard skriver i sit efterord, at bogen ikke er et forhåndsgodkendt officielt jubilæumsskrift, men at hun har haft helt frie vilkår i sit arbejde. Det er hovedsageligt forholdene på forlaget i nyere tid, bogen skildrer, og særligt skiftet i 1952, hvor Knud W. Jensen køber Gyldendal og Ole Wivel bliver ny direktør, er en hovedakse, som trækker tråde mange år frem og får store konsekvenser. En anden vigtig del beskriver forlagsarbejdets mange udfordringer i en ny digital tid, hvor Gyldendal igen skal til at finde sine ben.

Fyndige og rammende beskrivelser, kostelige anekdoter og rystende historier gør bogen spillevende og umulig at lægge fra sig. Pernille Stensgaard skriver blændende og knivskarpt, og hun får på elegant vis vævet forlagets ældre historie sammen med de udfordringer, Gyldendal står over for i dag. Vedkommende og uhyre relevant læsning for enhver, der er optaget af dansk litteratur og bogvæsen.

Andre historier fra Gyldendal kan fx findes i Otto B. Lindhardts erindringer "Var det ikke nemmere at købe Gyldendal?"Litteraturens vaneforbrydere. Ty også til denne bog om forlag, forfattere mv. med den vidunderlige titel Litteraturens vaneforbrydereAndre historier fra Gyldendal kan fx findes i Otto B. Lindhardts erindringer "Var det ikke nemmere at købe Gyldendal?". Ty også til denne bog om forlag, forfattere mv. med den vidunderlige titel .


litteratursiden.dk

d. 2. maj 2020

af

af

Helle Regitze Boesen

d. 2. maj 2020

Det agtværdige forlag har fået sit epos, Pernille Stensgaard har skrevet et imponerende værk. Enhver med interesse for forlagsverdenen og litteraturen må gribe bogen. At udkomme på Gyldendal, selveste...


Kristeligt dagblad

d. 2. apr. 2020

af

af

Nils Gunder Hansen

d. 2. apr. 2020


Jyllands-posten

d. 2. apr. 2020

af

af

Niels Lillelund (f. 1965)

d. 2. apr. 2020


Politiken

d. 7. apr. 2020

af

af

Jes Stein Pedersen

d. 7. apr. 2020


Berlingske tidende

d. 9. maj 2020

af

af

Eva Agnete Selsing

d. 9. maj 2020


Weekendavisen

d. 3. apr. 2020

af

af

Thomas Bredsdorff

d. 3. apr. 2020


Standart

Årg. 34 nr. 2/3 (2020)

af

af

Per Dahl

Årg. 34 nr. 2/3 (2020)