Bøger / faglitteratur / billedværker

Sensommer på Kreta : hvor Europa blev født


Beskrivelse


En historisk, litterær og nutidig rejse gennem Kreta.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. nov. 2010

af

af

Anny Skov Madsen

d. 29. nov. 2010

Den smukke bog fortæller i tekst og fotos mange fine historier om den græske ø. Den kan nydes og læses som den fremstår, men samtidig giver den inspiration til at gå nye veje på en ø, som mange danskere er tiltrukket af.

I 2008 og 2009 har film- og teaterinstruktøren Palle Kjærulff-Schmidt rejst rundt på det mangfoldige Kreta på kendte og ukendte steder for at indkredse det særlige, som har betydet at øen har overlevet med sit særpræg og sin kultur. Øen er en bro mellem Europa, Asien og Afrika og har overlevet krige og besættelser gennem mange århundreder. Her opstod den minoiske kultur, der var inspiration for den europæiske kultur. Forfatteren fører os kyndigt rundt i myter, historie og den minoiske kultur. Han har alle sanser med, når han fortæller om det spændende landskab, byerne og ikke mindst om menneskene. Små nutidige anekdoter veksler med citater fra litterære kilder. De næsten hundrede farvefotos er i sig selv en enestående sanselig fortælling om kærligheden til øen.

Bob Ramsing har i flere bøger skrevet om øens historie og dens befolkning. Derudover er der diverse turistguider.

En historisk, litterær og nutidig rejse gennem en populær græsk turistø er på alle måder en lystlæsning og en lystvandring. Med nærvær og opmærksomhed føres vi kyndigt gennem Kreta på kryds og tværs. En inspirerende rejsebog, som må være et must for Kreta-elskere.Informationer og udgaver