Bøger / skønlitteratur til børn / gys

Septembers lys


Beskrivelse


Irene og Dorian flytter sammen med deres mor ind på et ældgammelt slot i 1930'ernes Frankrig. Slottet er fyldt med mekanisk legetøj og ildevarslende skygger, som bevogtes af legetøjsmageren Lazarus Jann. Inden længe kræver skyggen sit første dødsoffer.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. maj 2017

af

af

Maria Sjøblom

d. 19. maj 2017

Irene og Dorian flytter sammen med deres mor ind på et ældgammelt slot i 1930'ernes Frankrig. Slottet er fyldt med mekanisk legetøj og ildevarslende skygger. Gys og uhyggelig spøgelseshistorie for unge fra 14 år.

14-årige Irene og lillebroderen Dorian må forlade Paris med deres fattige mor, Simone. Hun er blevet tilbudt et job som husbestyrerinde hos den excentriske legetøjsmager Lazarus Jann. Han lever tilbagetrukket blandt sine mange mekaniske opfindelser og sin syge hustru, som er isoleret på slottets øverste etage. Irene nyder de nye venner i den lille kystby og knytter sig særligt til den unge fisker, Ismael. Men byen rystes af et mystisk dødsfald og snart går det op for familien, at ondskaben lurer i slottets skygger.

Mystikken breder sig fra første side og stemningen formørkes gennem legetøjsmagerens uhyggelige fortællinger. Dette er et af Carlos Ruiz Zafóns tidlige værker og 3. del af en trilogi, som består de selvstændige bind Tågens fyrsteMidnatspaladset og Midnatspaladset. Sproget er ikke nær så kompliceret og floromvundet her som i de øvrige bind i serien og er derfor noget ukarakteristisk for forfatterenMystikken breder sig fra første side og stemningen formørkes gennem legetøjsmagerens uhyggelige fortællinger. Dette er et af Carlos Ruiz Zafóns tidlige værker og 3. del af en trilogi, som består de selvstændige bind Tågens fyrste og . Sproget er ikke nær så kompliceret og floromvundet her som i de øvrige bind i serien og er derfor noget ukarakteristisk for forfatteren.

Her er gys af samme format som Stephen Kings Det ondeCharlie og chokoladefabrikken krydret med en smule af Roald Dahls Charlie og chokoladefabrikkenHer er gys af samme format som Stephen Kings Det onde krydret med en smule af Roald Dahls .


Politiken

d. 8. juli 2017

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 8. juli 2017