Bøger / faglitteratur

Seriemordere : USA's uhyggeligste forbrydere


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Søren Brunbech

2007

Læsere, der drages mod skildringer af gys og gru fra den såkaldt virkelige verden, kan få deres lyst styret i beretningerne om seriemordere og deres ugerninger.

Henriette Sørensen, der er psykolog, skriver i forordet, at hun finder seriemordere både uhyggelige og fascinerende. Indledningsvis afgrænser hun seriemordere i forhold til bl.a. massemordere og beskriver den klassiske seriemorder, der myrder for spændingens skyld og stort set altid med en seksuel aktivitet i handlingen, og afslutningsvis diagnosticerer hun seriemorderne som psykopater. Hovedparten af bogen er dog en beskrivelse af en halv snes amerikanske seriemordere. Vi får lidt at vide om deres baggrund, der som forventet ofte er elendig og så ellers en detaljeret gennemgang af deres ugerninger, der omfatter alskens grusomheder og perversioner. Der er også et enkelt eksempel på en dansk seriemorder, der dog kun præsterede at myrde 3-4 ofre.

Ole Lindboes Mord på stribe, 2002 er en tilsvarende beskrivelse af seriemordere gennem historien. I serien Autentiske krimisager finder man også beskrivelser af seriemordere.

En samling af detaljerede og bloddryppende beskrivelser af især amerikanske seriemordere virke. Den danske forfatter, der er psykolog, supplerer bl.a. med en psykologisk profil af seriemorderen.


Graf

Nr. 3/4 (2007)

af

af

Palle Juul Holm

Nr. 3/4 (2007)