Bøger / faglitteratur

Sexualitetens idéhistorie : en grundbog


Beskrivelse


Om seksualitet som eksistens, kønsforskelle og moral og hvordan omgivelserne i den vestlige kultur gennem tiderne har tolket seksualiteten fra oldtidens myter, Freuds driftslære til vore dages frisættelse, hvor frihed og oplevelser er i centrum.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. feb. 2011

af

af

Anny Skov Madsen

d. 10. feb. 2011

Seksualiteten er beskrevet ved en gennemgang af de forestillinger filosoffer, tænkere, religioner og samfund gennem tiderne har gjort sig. Bogen kræver en vis kulturhistorisk viden for at få det fulde udbytte. Den vil kunne anvendes på de ældste klassetrin i ungdomsuddannelserne.

Forfatteren beskriver seksualitet som eksistens, som kønsforskelle og som moral. Det er altså ikke selve seksualiteten, men hvordan omgivelserne i den vestlige kultur gennem tiderne har tolket den "plastiske størrelse". Med udgangspunkt i hvad myter, religioner, filosoffer, psykologer, sundhedsideologer og samfund fortæller om seksualitet, prostitution, incest, onani, begær og kønsforskelle diskuteres der vidende om skiftende tiders forestilllinger. Ifølge forfatteren er vor tids kønsmoral formet eller fanget af den kulturelle frisættelse, hvor der ingen normer er, idet markedet har taget over. P. Thielst er forfatter til mange bøger med filosofisk indhold.

Bogen er opbygget på næsten samme måde som Kroppens idéhistorie, 2008. Andre bøger om emnet medtager kun enkelte historiske perioder.

Det er en tankevækkende idehistorisk rejse, fortolkning og diskussion af forestillingerne om seksualitet fra oldtidens myter, Freuds driftslære til vore dages frisættelse, hvor frihed og oplevelser er i centrum. Teksten kræver opmærksomhed, men så er der også god viden at hente om et altid aktuelt emne.


Politiken

d. 23. apr. 2011

af

af

Christian Graugaard

d. 23. apr. 2011


Kristeligt dagblad

d. 28. feb. 2011

af

af

Asger Brandt

d. 28. feb. 2011



Informationer og udgaver