Bog om Sherlock Holmes i dansk sammenhæng. Der er fokus på det receptionshistoriske og tværmediale fra de tidlige bøger, film og teaterstykker til vore dages medier. Glimrende til undervisnings-, studie- og forskningsbrug i receptions-, medie- og litteraturhistorie fra gymnasieniveau og op, men så velskrevet, at fans også sagtens kan være med.
Arthur Conan Doyle skrev sin første Sherlock Holmes-fortælling i 1887, og få år senere begyndte de at udkomme på dansk som bøger, føljetoner i magasiner og aviser, som kulørte hæfter, film og teaterstykker. Det store gennembrud var især 1900-1910, senere fladede interessen ud, men siden 2009 er den atter eksploderet på grund af nye spillefilm og TV-serier, der bruger internet og sociale medier i promoveringen. Alt det fortæller denne bog om med et fint indblik i Sherlock Holmes-receptionshistorien i Danmark, og man kommer godt rundt i bl.a. mediehistorie, ophavsret og forlagshistorie. Bogen er grundig, så den kræver mediefaglig interesse. Men da sproget er flydende og letlæst, og teksten er flot illustreret, kan Holmes-fans godt være med. Flot omslag. Palle Schantz Lauridsen (f. 1955) er lektor i medier på Københavns Universitet.
Mattias Boströms Fra Holmes til Sherlock, 2014, er mere generel med fokus på det biografiske, mens denne bog som sagt har fokus på dansk receptions- og mediehistorie.
Glimrende værk om Sherlock Holmes-figuren i Danmark med fokus på det receptions- og mediehistoriske. For fagfolk, studerende og fans.