Bøger / faglitteratur

Shinrin-yoku : skovbadning : naturens helbredende kraft


Beskrivelse


Inspirationsbog om den japanske shinrin-yoku filosofi, der handler om at tilbringe tid i naturen og "skovbade" for at styrke det fysiske og mentale helbred. For interesserede i naturens helende kraft.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. apr. 2022

af

af

Pernille Poulsen

d. 22. apr. 2022

Inspirationsbog om den japanske shinrin-yoku filosofi, der handler om at tilbringe tid i naturen og "skovbade" for at styrke det fysiske og mentale helbred. For interesserede i naturens helende kraft.

På japansk betyder shinrin "skov" og yoku betyder "at bade". Skovbadning handler om, at føle naturens nærvær ved at fokusere på sanseindtrykkene. Filosofien eller metoden er nært beslægtet med meditation og mindfulness. Tanken er, at krop og sjæl har gavn og glæde af at bade sig i skovens lyde, dufte, ro og energier. Denne inspirationsbog opfordre og giver inspiration til at søge væk fra det hektiske og urbane og i stedet dyrke en dybere kontakt med naturen. Oliver Luke Delorie er haiku-digter og forfatter til en række selvhjælpsbøger. Dette er den første af hans bøger, der er oversat til dansk.

Æstetisk og let at gå til med ultrakorte kapitler og sanselige naturbilleder. Læs fx et afsnit om dagen og få lyst til at komme ud i naturen. Ikke den rette bog, hvis man søger en dybere indsigt i shinrin-yoku.

Søger man en dybere forståelse af shinrin-yoku bør man i stedet læse Qing Lis grundige Ind i skovenNaturen forkæler din hjerneMindfulness i naturen. I Naturen forkæler din hjerne findes også et kapitel om skovbadning under danske forhold. Og i Mindfulness i naturen handler det om naturens helbredende effekt på stress, angst og depressionSøger man en dybere forståelse af shinrin-yoku bør man i stedet læse Qing Lis grundige Ind i skoven. I findes også et kapitel om skovbadning under danske forhold. Og i Mindfulness i naturen handler det om naturens helbredende effekt på stress, angst og depressionSøger man en dybere forståelse af shinrin-yoku bør man i stedet læse Qing Lis grundige Ind i skoven. I Naturen forkæler din hjerne findes også et kapitel om skovbadning under danske forhold. Og i handler det om naturens helbredende effekt på stress, angst og depression.