Bøger / faglitteratur / erindringer

Sidste tour


Beskrivelse


Cykelsportsinteresserede ligger her trygt og godt på hjul af makkerparret Leth og Mader, som imponerende veloplagte øser af oplevelser, erfaringer og viden fra deres lange liv som cykelentusiaster og tv-kommentatorer.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juni 2022

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 3. juni 2022

Cykelsportsinteresserede ligger her trygt og godt på hjul af makkerparret Leth og Mader, som imponerende øser af oplevelser, erfaringer og viden fra deres lange liv som cykelentusiaster og tv-kommentatorer.

Jørgen Leth, som er 84 år, er aktuelt på foredragsturne med navnebroderen den 74-årige Jørn Mader. Bogen, som er skrevet i samarbejde med Christoffer Stig Christensen, indledes med, at Jørn Mader sidder i en hotelfoyer, hvor han venter på sin gamle ven og kommentator-makker. De to blev folkeeje, da de kommenterede fra Tour de France fra 1989 til 2003. Vel mødt på hotellet er det nu fem år siden, de to har set hinanden. Det mærkes ikke på samtalen, som er i gang, før de får sat sig ned. De to snakker løs om cykelsporten, som er det emne, der knytter det umage par - en sportsjournalist og en avantgarde-kunstner - uløseligt sammen. Bogen lader, efter en kort indledning, duoen krydse klinger i dialogform. Leth indleder bl.a. sådan: "Vi tager det rimeligt eksperimentelt, ikke? Vi taler om nogle kronologiske ting fra vores tid sammen, men også om nogle ting, der bare falder os ind. Det var jo sådan, vi plejede at arbejde.".

De to sammenligner deres dialog med en "jamsession", og der er en skøn samklang i makkerparrets fælles drive. Her er velgørende højt til loftet og god plads til de store armbevægelser. Vel talt Jørgen og Jørn!.

Anekdoter fra Tour de France findes fx også i Rolf Sørensen præsenterer Tour de France.


Jyllands-posten

d. 25. juni 2022

af

af

Mikael Jalving

d. 25. juni 2022