Henvender sig til læsere med interesse for den økonomiske krise og dens årsager, og vil også kunne finde anvendelse på de videregående økonomiske uddannelser.
Martin Jes Iversen er lektor i virksomhedshistorie på Copenhagen Business School. Han giver en kompetent og spændende fortalt fremstilling af perioden fra den dramatiske tilblivelse af Bankpakke 1 i oktober 2008, der i sidste øjeblik formentlig reddede bankerne og landet fra økonomisk kollaps, og frem til den hidtil seneste Bankpakke 5 fra marts 2012. Vi følger hvordan politikere, Nationalbanken, Finanstilsynet, ministerier og den private banksektor går sammen om at håndtere krisen og sanere bankvæsenet, og etableringen og udviklingen en hel ny type organisation, det statslige styringsselskab Finansiel Stabilitet, der har stået for håndteringen af de mange kriser og krak og virksomhedsovertagelser i sektoren i perioden.
En tilsvarende velskrevet og også omhyggelig udredning af forløbet omkring en enkelt af bankkrisens ofre finder man i Uffe Gardel Amagerbanken : en unødvendig undergang, 2011.
En velfortalt beretning om en dramatisk periode i Danmarks nyere økonomiske historie med bankkriser og bankkrak, og hvor et sammenbrud i banksektoren indtil videre er blevet undgået gennem etableringen af det statslige holdingselskab Finansiel Stabilitet.