Bøger / skønlitteratur til børn / lydret

Sif, Søs og Fido


Beskrivelse


Sif er vild med Fido. Hun vil have hunden, men Søs siger nej. Hvordan slipper man af med en hundelort på tåen?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. maj 2009

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 14. maj 2009

To letlæsningsbøger i serien Lydret dingo til læsetræning for begynderlæserne i 0.-1. kl., der netop har brudt læsekoden.

Hovedpersonerne er kendt af målgruppen. Denne gang har Søs i En tyv hos Søs besøg af Bo. De opdager, at der er en tyv i huset. I Sif, Søs og Fido har Sif fundet en hund, som hun - i modsætning til Søs - vil have, lige indtil hun får en hundelort på sin tå! Bøgerne er skrevet med underfundighed og humor. Det understøttes af de herlige illustrationer i farver, som støtter læsningen og tilføjer en ekstra dimension til historien. Sproget er enkelt med korte, lydrette ord og en del gentagelser, der letter læsningen. Forsiderne er indbydende og giver en god forståelse af bøgernes indhold.

Bøgerne har samme layout, mange gentagelser, korte ord samt brug af lydrette og lydnære ord som de øvrige bøger i serien.

Serien er et godt eksempel på, at det kan lykkes at lave en ultralet tekst med vedkommende indhold. Også disse to bøger vil blive et hit hos begynderlæserne i 0.-1. klasse.