Det er sjældent, der udkommer romaner fra Færøerne på dansk. Denne debutroman er en personlig historie med baggrund i det færøske familie- og samfundsliv.
I den selvbiografiske roman fortæller Silvia Henriksdóttir (f.1978) om, hvordan hun voksede op i en familie, der var meget præget af, at den var med i en ekstrem kristen sekt med navnet Nardus. Den første halvdel af romanen er en barndomsskildring af, hvordan hun som barn bliver seksuelt misbrugt af sin stedfar, som hun tror er hendes rigtige far. Først senere går det op for hende, at hendes biologiske far døde, da hun var helt lille. Anden halvdel er en kronologisk beretning om hendes voksenliv med gentagne opgør med moderen og hendes stædige forsøg på at få viden om sin far og afdækket familiens hemmeligheder. Forfatteren søger gennem denne personlige fortælling at nå en afklaring og få ro omkring sig selv og sit fremtidige liv.
Romanen kan sammenlignes med erindringsromaner om familieopgør af Karl Ove Knausgård, Kim Leine og Knud Romer.
En interessant og vedkommende roman med realistiske skildringer af et familieliv på Færøerne. Romanen står stærkest i den første del, hvor forfatteren med et fint og sanseligt sprog identificerer sig med barnet og dets oplevelser og forståelse af verden.