Bøger / faglitteratur til børn

Sigurd fortæller om de nordiske guder


Beskrivelse


nordisk mytologi. nordiske guder.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. sep. 2013

af

af

Pia Petersen

d. 20. sep. 2013

Skør og sjov formidling af den nordiske mytologi, der kan læses højt for børn fra ca. 5 år og selvlæses fra ca. 9 år. Kan bruges som en uhøjtidelig introduktion til myterne. Fin forside hvor også Sigurds ansigt ses, så børn der kender ham fra fjernsynet vil genkende ham.

Forfatter og illustrator har tidligere arbejdet sammen om Sigurds verdensatlas og forfatter har tidligere også taget fat på opera og Bibelen for at formidle dem til børn. Her er det den nordiske mytologi, der er kommet under kærlig behandling. Der er 22 myter, bl.a. Thors brudefærd og Thors fisketur med Hymer, der bliver genfortalt i et nutidigt frisk sprog, fx siger Thor på s. 97: "Så skrid med dig, din elendige mide". Der er sikkert nogle der ikke vil synes om denne stil, men til dem har vi andre bøger. Sproget gør bogen sjov at læse højt. Illustrationerne understreger stemningen i bogen, da de er farverige og karikerede. I hver historie er der en lille signaturtegning ved siden af sidetallet, så man umiddelbart kan se hvilke sider der hører sammen. Der medfølger en mp3 hvor Sigurd har indlæst de 22 myter.

Denne ligner i form og stemning Sigurd fortæller bibelhistorier, der også har en frisk sprogbrug. Nordiske gude- og heltesagn fortalt for børn dækker samme emne på en mere saglig måde.

Sjov højtlæsningsbog om de nordiske guder. Vil indkassere smil og grin fra både store og små. Kan også bruges til selvlæsning for dem der har brug for en mindre formel indføring til guderne.


Kristeligt dagblad

d. 9. okt. 2013

af

af

Kristian Østergaard

d. 9. okt. 2013