Bøger / faglitteratur til børn

Sjov med matematik : leg, beskriv, mål og regn


Beskrivelse


Matematiske lege, spil, opgaver og hovedbrud som udvikler børnenes matematiske sans, samtidig med at de morer sig. De lærer at regne mens de er optaget af noget andet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. aug. 2009

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 4. aug. 2009

Hyggelig og inspirerende legebog med mange sjove matematiske opgaver af vidt forskellig karakter for de allermindste. Bogen skal læses sammen med en voksen, som har lyst og tid til at snakke og lege matematik. Det er en fordel for den voksne at have kigget bogen igennem i forvejen, så man er forberedt på matematikken i opgaverne samt hvilke redskaber, opgaveløsningen kræver. Børn fra ca. 5 år vil nyde at arbejde med bogens opgaver sammen med en voksen. Enkelte opgaver kræver dog en god matematisk forståelse og viden, som de fleste børn først har, når de er 7-8 år gamle.

Hvor mange toiletruller bruger en familie på en uge? Og hvor lang er en toiletrulle egentlig? To gode og sjove spørgsmål med rigtig meget matematik, leg og frie løsningsforslag. For hvordan finder man egentlig ud af længden på en toiletrulle, når man ikke kender metersystemet? Måler med lakridssnører, sin egen krop eller -? Denne søde matematikbog er fuld af denne type opgaver, som leger matematisk tankegang ind i børnenes hoveder.

Der findes en del billedbøger, som lærer de mindste om matematikkens begrebsverden. Denne bog er blandt de bedste på markedet med sine mange gode og sjove opgaver.

Sød og festlig matematikbog, som lærer børn at tænke matematisk og undres over deres omverden.